You are currently viewing Cea mai mare vânătoare de ouă din România, un fiasco periculos

Cea mai mare vânătoare de ouă din România, un fiasco periculos

Vânătoare de ouă cu scandal, la Bacău. Un eveniment care promitea să fie o aventură de neuitat, pentru copiii ai căror părinți au plătit 90 de lei biletul, s-a dovedit o mare dezamăgire și chiar un pericol pentru participanți. Activitatea, care promitea să fie „cea mai mare vânătoare de ouă din România” s-a desfasurat ieri, 26 aprilie, la Aerodromul din Margineni.

Organizatorii promiteau, in afisul de prezentare, ca cei mici „vor avea misiunea sa adune cat mai multe oua si sa la pastreze ca suveniruri.” De asemenea se anuntau si premii speciale.

Evenimentul a inceput cu un show aviatic, iar copiii puteau participa la diverse ateliere cu plata. Din cauza aglomeratiei foarte mari, multi doar au vizionat show-ul aviatic si au asteptat vantoarea de oua, care nu a mai avut loc. Potrivit organizatorilor, din cauza unei defectiuni tehnice, pilotul nu a mai putut arunca ouale din avion. O persoana imbracata in iepuras a aruncat cateva oua participantilor, fapt ce a creat aglomeratie, copiii s-au imbrancit si s-au lovit și mulți nu au mai prins ouăle promise.

Organizatorul a fost amendat pentru ca nu a asigurat siguranta participantilor:

“Au existat momente în cadrul evenimentului când siguranța participanților, marea majoritate copii a fost pusă în pericol, motiv pentru care conducătorul forțelor de ordine a solicitat organizatorului să dispună măsuri pentru asigurarea protecției tuturor participanților, măsuri care nu au fost aplicate. Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au sancționat contravențional organizatorul evenimentului „Paștele Copiilor: Cea mai mare vânătoare de ouă”, conform prevederilor art.26, lit c din Legea nr. 60/ 1991 cu amendă în valoare de 5000 de lei pentru” neluarea de către organizatori a măsurilor de întrerupere a adunării publice, când a constatat că au intervenit fapte de natura a pune în pericol protecția participanților, siguranța și integritatea corporală a persoanelor participante.” a precizat Alexandra Danculea de la Jandarmeria Bacau.

La final, multi dinte participanti au cerut banii inapoi de la organizatori. Mai multe sesizari au fost depuse si la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Bacau iar inspectorii au demarat o ancheta.

Pilotul Cezar Cezar Osiceanu a numit întreaga poveste o „rețetă pentru o catastrofă!”.

„Faci o fiesta locală, încasezi bani mulți pe promisiuni cvasi electorale, faci reclamă din timp, declari vânătoare de ouă de Paști pe moca, aduci niște avioane ultraușoare și gata stai ca la pescuit sa vezi cine “ mușcă ”!
Decolează avionul ultraușor care trebuia să arunce ouăle pe sol spre a fi găsite de copii doar ca se defectează ceva și revine la aterizare cu ouă cu tot.
Aterizează avioneta al carei pilot în mod inexplicabil după oprirea pe pista înierbată, nu oprește motorul și cu elicea învârtindu-se în regimul de ralanti al motorului organizatorii locali în loc să asigure zona dau buzna cot la cot cu copii după ouăle fermecate
Imaginile sunt incredibile și terifiante în același timp!
O pală de vânt care să întoarcă doar cu vreo 15 grade avioneta în special spre stanga și asistam la un veritabil carnagiu!
Fără cuvinte sau fără prea multe cuvinte nu-i așa?”, a transmis Osinceanu.

AUTOR: F.S.