You are currently viewing Spectacol emoționant, organizat, aseară, de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița

Spectacol emoționant, organizat, aseară, de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița a organizat, aseară, la Muzeul de Istorie, spectacolul „Vinerea Floriilor”, ajuns la cea de-a VIII-a ediție. Protagoniști ai conceptului inedit au fost instrumentiști ai Orchestrei Populare „Chindia”, Corala Pro Musica „Gheorghe Dimancea”, dirijor prof. univ. dr. Florin Emil Nicolae Badea și, pentru prima dată la Târgoviște, renumitul interpret de folclor Marius Ciprian Pop.

„Repertoriul abordat a fost compus din piese reprezentative ale folclorului religios, care au urmat cronologia faptelor, precum și a emoțiilor legate de ultima săptămână din viața lui Iisus Hristos (Săptămâna Patimilor) – Intrarea în Ierusalim, Cina cea de Taină, Răstignirea și Învierea.
De asemenea, un moment emoționant l-a reprezentat recitarea poeziei „Ștergarul”, a autorului Costache Ioanid, de către specialistul Secțiunii Cultură Tradițională, Adriana Ion.
Toaca ni s-a dezvăluit ca o chemare vie la rugăciune, prin strădania lui Ștefan Cojocaru, elev la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, câștigător al concursului de toacă ce a avut loc la Mănăstirea Cobia, în anul 2023.
Publicul a fost copleșit de solemnitatea serii și a răsplătit cu ropote de aplauze protagoniștii, care ne-au amintit să prețuim darul suprem al Mântuitorului: viața”, transmite CJCD.

AUTOR: F.S.