You are currently viewing Despre democrație, libertate și rațiune publică în plin an electoral, în noul episod Avangarda

Despre democrație, libertate și rațiune publică în plin an electoral, în noul episod Avangarda

Invitatul lui Ionuț Vulpescu în episodul de astăzi al podcastului Avangarda este o figură mai puțin cunoscută publicului larg. Nu e Filosoful-Rege, dar crede în rolul filosofiei de a educa individul să gândească critic și liber. Este un partener de dialog excelent, care distinge între principii și valori, care nu stă la stânga sau la dreapta spectrului politic, ci, în funcție de temă, poate găsi că social-democrația ori liberalismul formulează soluții mai puternice. După ce a absolvit filosofia moral-politică în cadrul Universității din București, a prefera să rămână în agora, alături de oameni, și să facă presă: are un condei piperat cu reflecții autentice și spirit polemic, dar nu se recomandă ca fiind jurnalist.

Sorin Cucerai vine la Avangarda pentru un dialog despre metalumile în care trăim și societatea fluidă a postmodernității, în care criza instituțiilor fundamentale, universitatea, ca putere epistemică, parlamentul, ca negociere a politicilor publice plecând de la consensurile cunoașterii și presa, care livra reperele vieții publice, se resimte tot mai acut. Sorin Cucerai vorbește la microfonul Avangardei despre ceea ce produce ultima revoluție a acestei umanități: postumanismul. Un dialog despre cyborgi, bioenhancement, upgradarea morală și materială a ultimelor decade ale civilizației lui homo sapiens. Duminică, vorbim despre democrație, libertate și rațiune publică în plin an electoral, cu filosoful Sorin Cucerai, Research Fellow al Centro per l’Europa centro-orientale e balcanica, Università di Bologna, Italia, membru fondator al Societății Române de Științe Politice și membru al think-thank-ului Club România, povestește fostyl ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, realizatorul podcastului.

AUTOR: F.S.