You are currently viewing Marian Vanghelie și-a depus candidatura pentru Primăria Sectorului 5

Marian Vanghelie și-a depus candidatura pentru Primăria Sectorului 5

Marian Vanghelie și-a depus, luni, candidatura ca independent la Primăria Sectorului 5. După depunerea listelor cu semnături la Biroului Elecoral Central, Vanghelie a explicat că va candida pentru a dovedi că se poate schimba situația dezastruoasă din sector și pentru a scăpa de „securiștii trădători de neam!”

De asemenea, Vanghelie a afirmat că îşi propune ca prioritate învăţământul, menţionând că ceea ce se întâmplă în Sectorul 5 în unităţile şcolare „nu a fost niciodată”, nici înainte de 1989.

Nu a fost niciodată, nici în 1989 nu a fost în Sectorul 5 ceea ce se întâmplă acum. Avem 10 unităţi (de învăţământ – n.r.) închise, avem peste 20 de unităţi la care curg de la toaletele de sus prin clase. Credeţi-mă, când am venit primar nu era aşa ceva. Am schimbat învăţământul. Acum (…) ceea ce promit şi ceea ce vreau să fac, începând de la educaţie, care trebuie să fie punctul numărul 1, nu numai pentru Primăria Sectorului 5, ci pentru toată România, învăţământul în acest moment să-l ducem la standarde cele mai mari din lume. O să fim un exemplu şi pentru alte ţări din Europa şi pentru tot ceea ce vrem să facem pentru copiii noştri. Acesta este motivul pentru care mi-am depus candidatura. Am stat şi m-am gândit mult: să o depun, să n-o depun, cum se interpretează, ce se poate zice”, a afirmat Vanghelie.

Vanghelie a făcut și promisiuni:

Astăzi n-am să vorbesc nimic urât despre contracandidaţii mei, că nu e momentul. Vreau să vă mai explic decât câteva lucruri: am făcut 600 de blocuri din 1.200 de blocuri izolare termică, în opt ani de zile s-au făcut 40 de blocuri. Eu le promit oamenilor că în doi ani termin diferenţa de încă 600 de blocuri. Şi vă spun cu argumente. Am avut 120 de şantiere, când am băgat pe 500 de străzi şi pe 600 de blocuri schelele într-un an şi jumătate. Deci, din 700 de străzi am făcut 650 de străzi apă, canal şi asfalt. N-au putut să se termine în cele 50 de străzi şi vorbim de opt ani de zile”, a adăugat Vanghelie.

Acesta a susţinut că a primit mai multe propuneri să candideze la Primăria Capitalei.

La mine au venit multe propuneri, inclusiv să candidez la Capitală, nu mă interesează. Vă spun că candidez doar pentru faptul că se poate schimba. Şi vă mai spun un lucru (…): liderii adevăraţi în lume care au făcut istorie şi care au reuşit să întemeieze state puternice nu au reuşit decât după ce au făcut puşcărie, au avut probleme sau diverse lucruri li s-au întâmplat. (…) Vă zic: toate problemele pe care le-am parcurs în ăştia 10 ani nu au făcut altceva decât m-au întărit”, a mai spus Vanghelie.

Editor: IFA