You are currently viewing Open Hub Creative Cluster și consorțiul FRIEND CCI: sprijinim industriile culturale și creative din Sud-Estul României

Open Hub Creative Cluster și consorțiul FRIEND CCI: sprijinim industriile culturale și creative din Sud-Estul României

Open Hub Creative Cluster și-a confirmat angajamentul față de susținerea inovației în industriile creative și culturale prin participarea activă la întâlnirea FRIEND CCI din Zaragoza, Spania. Acest eveniment a marcat un pas important în discuțiile privind strategiile de finanțare pentru IMM-uri și a adunat experți din întreaga Europă pentru a contura viitorul digitalizării și sustenabilității în industriile culturale și creative.

Ce s-a întâmplat în Zaragoza

În ultima săptămână a lunii februarie, Zaragoza a devenit un hub central pentru inovație culturală, unde Open Hub și alți membri ai consorțiului european FRIEND CCI au explorat noi oportunități de colaborare. În cadrul acestei întâlniri, discuțiile au avut ca punct central utilizarea inteligenței artificiale și tehnologiilor digitale pentru a sprijini și promova industriile creative și culturale.

Proiectele finanțate de Open Hub prin FRIEND CCI

Patru proiecte din România au primit finanțare pentru a fi implementate și pentru a aduce inovația în industriile culturale și creative. Aproximativ 200.000 de euro vor fi folosiți pentru a susține IMM-urile din acest sector pentru a fi mai reziliente în situații de criză. Proiecte finanțate din primul și al doilea apel de finanțare:

1. Marketing Academy: platformă educațională pentru marketing, ce va oferi cursuri online de calitate, stagii de practică și servicii de consultanță pentru a îmbunătăți abilitățile profesionale și a oferi acces la cunoștințe și experiențe practice din industrie.

2. LLMentor Books democratizează educația prin tehnologia AI, oferind cărți personalizate pentru copiii mici, facilitând astfel accesul la educație personalizată și integrată tehnologic.

3. Culture Hub utilizează AI generativ pentru a transforma modul în care cultura organizațională este vizualizată și împărtășită, creând printuri personalizate bazate pe feedbackul angajaților.

4. AIDA, un asistent de design pe bază de AI, ce revoluționează colaborarea în arhitectură prin integrarea inteligenței artificiale, machine learning și a designului iterativ într-o platformă online ușor de utilizat, oferind legături dinamice între arhitecți și clienți și eliminând constrângerile legate de timp, cost și iterații de design.

Viitorul FRIEND CCI și Impactul în România

Cu o viziune clară către viitor, FRIEND CCI continuă să promoveze digitalizarea și sustenabilitatea prin proiecte inovative. Impactul acestor inițiative este vital pentru întărirea rezilienței și internaționalizării IMM-urilor din România, consolidându-le poziția pe piața internațională și oferind modele de succes ce pot fi replicate la nivel european.