You are currently viewing SOS SUCEAVA RĂMÂNE FĂRĂ CANDIDAT LA PREȘEDINȚIA CJ SUCEAVA ȘI PENTRU FUNCȚIILE DE CONSILIERI JUDEȚENI

SOS SUCEAVA RĂMÂNE FĂRĂ CANDIDAT LA PREȘEDINȚIA CJ SUCEAVA ȘI PENTRU FUNCȚIILE DE CONSILIERI JUDEȚENI

Biroul Electoral Județean Suceava a respins, astazi, candidaturile SOS România la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava și pentru funcțiile de consilieri județeni în Consiliul Județean Suceava.

Potrivit hotărârii BEJ Suceava, candidatul SOS pentru funcția de președinte al CJ Suceava, Silvestru Rădăuți Bălan, trebuia să prezinte minim 6071 de semnături de susținere, prezentând 6300.  Din acestea, după verificări 335 de  persoane din poziții au fost declarate  invalide întrucât au fost  menționate date din care să rezulte faptul că susținătorii au domiciliul sau reședința pe raza unei localități situate în județul Suceava. Au rămas valide astfel, 5965 semnături valide, număr insuficient pentru  pentru susținerea unei candidaturi la funcția de președinte al CJ Suceava.

Totodată, pentru funcția de consilier județean în Consiliul Județean Suceava, sunt necesare un minim de 6071 susținători pentru propunerea de candidatură, iar SOS România a prezentat 6296 poziții cu semnături de la susținători.  246 de poziții au fost declarate invalide întrucât nu sunt menționate date din care să rezulte faptul că susținătorii au domiciliul sau reședința pe raza județului  Suceava. Din totalul de 6296 semnături de susținători, rezultă un număr de 5965 semnături valide, deci sub numărul minim de 6016 semnături necesare pentru susținerea unei candidaturi la funcția de consilier  în cadrul Consiliului Județean Suceava.

Editor: IFA