You are currently viewing Eleve de la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, premiate la concursul „Irina Șațchi”

Eleve de la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, premiate la concursul „Irina Șațchi”

Asociația culturală Irina Șațchi și Filarmonica Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea au propus în ultimul sfârșit de săptămână al lunii aprilie organizarea ediției a XV-a a concursului Irina Șațchi, în cinstea ilustrei profesoare de pian vâlcene cu același nume, formatoare de generații pianistice de mare notorietate.
Din dorința invitării în juriu a unor maeștri autohtoni ai artei claviaturii dintre care enumerăm pe Schwan Sebastian, Csiki Boldizsar, Viniciu Moroianu, Carmen Enescu și Toma Popovici, competiția a impus un nivel extrem de ridicat, gradul de excelență în interpretare transformând concursul într-un veritabil festival încântător al armoniilor clasice.
Alături de concurenți proveniți de la licee importante din țară, Liceul de Arte din Târgoviște a fost prezent în competiție cu două eleve, și anume Sara Bărbuță din clasa a XII-a de la clasa prof. George Rizea și Mocanu Elena din Clasa a X-a de la clasa prof. Cristea Sorin Baroți. Nivelul concursului a făcut ca departajarea concurenților să fie o misiune grea, astfel încât dintre minunații interpreți cele două eleve târgoviștence au fost laureate cu Premiul I și Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări de J.S.Bach (Sara Bărbuță), respectiv cu Mențiune (Mocanu Elena).
Inimoșii organizatori, printre care o amintim pe prof. Dorina Arsenescu, discipola Irinei Șațchi, au făcut ca perioada petrecută la Râmnicu Vâlcea să fie deosebită pentru întregul colectiv de profesori, concurenți și juriu, promițând și pentru ediția următoare organizarea unui eveniment muzical de înaltă clasă.