You are currently viewing Klaus Iohannis pleacă într-o vizită de lucru la Washington

Klaus Iohannis pleacă într-o vizită de lucru la Washington

Președintele Klaus Iohannis se va afla, în perioada 7-9 mai 2024, într-o vizită de lucru la Washington, D.C., urmând a fi primit marți, 7 mai, la Casa Albă de către președintele SUA, Joe Biden, înainte de a fi laureat miercuri cu premiul Distinguished International Leadership Award pentru anul 2024, în cadrul galei Atlantic Council Distinguished Leadership Awards, informează Administrația Prezidențială.

Cu acest prilej, vor fi discutate teme prioritare ale agendei internaționale și bilaterale. Un loc aparte în schimbul de opinii al celor doi șefi de stat îl va ocupa situația din Ucraina și din bazinul Mării Negre, precum și întărirea securității în spațiul euroatlantic. Dialogul la nivel înalt va fi o bună oportunitate pentru ridicarea profilului Parteneriatului Strategic cu Statele Unite și reconfirmarea relațiilor bilaterale privilegiate dintre cele două state și a cooperării multisectoriale.

De asemenea, șeful statului va avea o întrevedere și cu președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson.

Din delegația oficială care îl va însoți pe Klaus iohannis la Washington, D.C., vor face parte ministrul afacerilor externe, Luminița Odobescu, și viceprim-ministrul Cătălin Predoiu, ministrul afacerilor interne.

Totodată, miercuri, 8 mai 2024, președintelui Klaus Iohannis îi va fi decernat premiul Distinguished International Leadership Award pentru anul 2024, în cadrul galei Atlantic Council Distinguished Leadership Awards.

Anual, Consiliul Atlantic premiază un număr restrâns de personalități care întruchipează esența relației transatlantice și care au contribuit la consolidarea acesteia, în toate dimensiunile sale (politic, economic, securitate și apărare, artă, activități umanitare etc.).

Editor: IFA