You are currently viewing Toate birourile electorale din Buzău au fost desființate de ÎCCJ cu numai câteva ore înainte de debutul campaniei

Toate birourile electorale din Buzău au fost desființate de ÎCCJ cu numai câteva ore înainte de debutul campaniei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desfiinţat, printr-o hotărâre definitivă, toate birourile electorale din judeţul Buzău, cu câteva ore înaintea startului campaniei electorale.

Mâine, 10 mai, va avea loc o nouă tragere la sorți pentru desemnarea președinților și a locțiitorilor acestora pentru noile birouri electorale.

Cea de-a doua tragere la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale din judeţul Buzău a fost anulată. Astfel, după ce prima tragere la sorţi a fost anulată de Birul Electoral Central, cea de-a doua tragere la sorţi a fost contestată în instanţă, fiind anulată în primă fază de judecătorii Curţii de Apel Ploieşti, iar joi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de Biroul Electoral Central la decizia Curţii de Apel Ploieşti, decizia rămânând astfel definitivă.

Admite contestaţia. Dispune anularea Hotărârii BEC nr 37 /H/21.04.2024. Admite contestaţia din 19.04.2024 împotriva procesului verbal nr 2120/A/2024 din 18.04.2024 întocmit de Preşedintele Tribunalului Buzău şi a procedurii de tragere la sorţi pentru desemnarea Preşedintelui biroului electoral de circumscripţie şi a locţiitorului acestuia realizată de Preşedintele Tribunalului Buzău în data de 18.04.2024, orele 19.00, cu consecinţa anulării în tot a procedurii de tragere la sorţi şi a actelor subsecvente întocmite şi reluarea acesteia, cu respectarea disp. art 26 alin 5) din Legea nr 115/2015″, a decis, în 24 aprilie, Curtea de Apel Ploieşti.

Prefectul judeţului a transmis că decizia instanţei nu are efecte asupra listelor de candidaturi care sunt definitive.

Editor: IFA