You are currently viewing A FOST SĂRBĂTORIT HRAMUL MÂNĂSTIRII NUCET DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

A FOST SĂRBĂTORIT HRAMUL MÂNĂSTIRII NUCET DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

Foarte mulți credincioși, dintre care numeroși tineri, au participat la hramul Mânăstirii Nucet din apropierea Municipiului Târgoviște, vineri, 10 mai 2024, cu prilejul sărbătorii Izvorul Tămăduirii.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie în istorica biserică a mânăstirii, fiind însoțit de un sobor de preoți și de diaconi, din care au făcut parte: Părintele Vicar Eparhial, Părintele Părinți Consilieri de la Centrul eparhial și Părintele Protopop al Protoieriei Târgoviște Sud.

La finalul sfintei slujbe, s-a plecat în procesiune la binecunoscutul loc ”Izvorul de leac”, aflat în pădurea din apropierea complexului monahal, unde Părintele Mitropolit Nifon a săvârșit slujba de sfințire a apei și a binecuvântat pe toți credincioșii prezenți.

La eveniment au luat parte credincioși din localitate, din împrejurimi și din Municipiul Târgoviște, veniți împreună cu preoții lor, precum și autorități naționale, județene și locale, dintre care amintim: domnul Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, doamna Claudia Gilia, Prefectul județului, domnul Daniel Cristian Stan, Primarul Municipiului Târgoviște, senatori și deputați, domnul Conf. univ. dr. ing. Ioan Corneliu Sălișteanu, Rectorul Universității ”Valahia” din Târgoviște, doamna Luisa Bărboiu, Primarul Comunei Nucet, dar și primari din localitățile învecinate.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a evocat reverberațiile teologice și misionare ale sărbătorii Izvorul Tămăduirii, în lumina Învierii Domnului – eveniment care a înnoit și transformat civilizația umană, pe baza valorilor Evangheliei lui Hristos, fundamentate pe iubire, dreptate și adevăr. De asemenea, Înaltul Ierarh a subliniat și legătura dintre sărbătoarea Izvorul Tămăduirii și Maica Domnului, arătând rolul important pe care Sfânta Fecioară Maria îl are în istoria mântuirii, precum și în viața liturgică a Bisericii noastre. Mitropolitul Nifon a evidențiat câteva din maladiile spirituale ale lumii noastră, amintind de lașitate, trădare, ipocrizie și minciună, al căror remediu este întotdeauna iubirea, bucuria, pacea și bună voința.

În semn de binecuvântare și comuniune, spre ajutor și sfințire, credincioșilor prezenți le-au fost oferite, la finalul manifestării, sticle de agheasmă.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI