You are currently viewing Iohannis a promulgat legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul e plătit

Iohannis a promulgat legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul e plătit

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul e plătit, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Legea a fost inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă și a fost atacată la CCR de parlamentarii USR și Forța Dreptei.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au inițiat și trecut prin Parlament în doar două zile, un proiect de lege care dezincriminează evaziunea fiscală cu prejudiciu sub un milion de euro dacă prejudiciul e plătit în 30 de zile de la finalizarea controlului ANAF. De asemenea, dacă prejudiciul e plătit până la primul termen de judecată, indiferent de valoarea prejudiciului, limitele pedepsei prevăzute de lege pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate.

Proiectul de lege îi scapă pe evazioniștii care produc prejudicii sub un milion de euro dacă plătesc prejudiciul plus 25% în timpul urmăririi penale de către procurori.

Proiectul modifică Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. În plus,  prevede că DNA și DIICOT pot investiga și ele evaziunea fiscală prevăzută la articolele 8, 9 și 9 secund din Legea 241/200, în anumite condiții.

editor: IFA