New York este cel mai bogat oraș din lume, cu 359,500 de milionari și 60 de miliardari, conform unui nou studiu Bloomberg.
Populația de milionari din New York a crescut cu 48% în ultimul deceniu, în ciuda temerilor de exod al bogăției și a pandemiei de Covid-19 care a afectat populația bogată a orașului, potrivit unui raport de la Henley & Partners în colaborare cu New World Wealth, potrivit CNBC.
Populația de milionari din New York este acum mai mare decât întreaga populație a orașelor Orlando sau Pittsburgh. Locuitorii din New York au acum peste 3 trilioane de dolari în avere, mai mult decât PIB-urile Braziliei, Italiei sau Canadei.
San Francisco și zona Bay Area, totuși, se apropie rapid. Populația de milionari din Bay Area a crescut cu 82% în ultimul deceniu, la 305,700 de persoane. Zona Bay Area conduce în populația de miliardari, cu 68 de miliardari, conform raportului, care a comparat populațiile bogate globale din decembrie.
SUA își mărește avansul ca cel mai mare creator de milionari și miliardari din lume. SUA este gazda a 11 dintre cele mai bogate 50 de orașe, conform raportului.
„SUA continuă să domine cele mai bogate orașe din lume datorită dominării lor în sectoarele financiar, tehnologic și de divertisment la nivel global”,a declarat Andrew Amoils, șeful cercetării la New World Wealth.
„În mod remarcabil, orașele americane au depășit semnificativ alte orașe occidentale în ultimul deceniu în ceea ce privește bogăția generală și creșterea numărului de milionari”, a adăugat Amoils.
Tokyo, care era cel mai bogat oraș din lume acum un deceniu, se află acum pe locul trei, cu populația sa de milionari scăzând cu 5% la 298,300 de persoane.
Londra, cel mai bogat oraș din lume timp de mulți ani, a ajuns pe locul cinci, pe măsură ce Brexit-ul, sancțiunile rusești și alte politici au încetinit migrația bogăției. Populația sa de milionari a scăzut cu 10% în ultimul deceniu.
China a intrat în top 10 pentru prima dată, cu Beijing-ul înregistrând o creștere de 90% a milionarilor în ultimul deceniu, la 125,600 de milionari. Cu toate acestea, economia sa în descreștere și exodul de bogăție cauzează o descreștere a bogăției, cu populația de milionari în scădere cu 4% anul trecut, a spus Amoils.
Singapore, beneficiind de fluxul de bogăție din China, a urcat două locuri în clasament, ajungând pe locul patru, cu o creștere de 64% a milionarilor la 244,800 de persoane. Mai mult de 3,400 de milionari s-au mutat în Singapore numai în 2023, iar Amoils a spus că Singapore-ul este pe cale să ocupe locul Tokyo-ului în clasament „foarte curând”.
Los Angeles a urcat în clasament, urcând două locuri până pe locul șase cu o creștere de 45% a numărului de milionari.
Juerg Steffen, CEO al Henley & Partners, a spus că piețele financiare au fost principala sursă de creare a bogăției în întreaga lume în ultimul deceniu.
„Creșterea de 24% a S&P 500 anul trecut, împreună cu avansul de 43% al Nasdaq și creșterea uluitoare de 155% a bitcoin-ului, au stimulat averile investitorilor bogați”, a spus el.
„Progresele rapide în inteligența artificială, robotică și tehnologia blockchain au oferit noi oportunități pentru crearea și acumularea de bogăție.”
Topul orașelor cu cei mai bogați oameni, potrivit studiului Henley & Partners and New World Wealth:
1. New York City
2. Bay Area, California
3. Tokyo
4. Singapore
5. London
6. Los Angeles
7. Paris & Île-de-France
8. Sydney
9. Hong Kong
10. Beijing
Editor: IFA