You are currently viewing Workshop pentru asistenții sociali pe tema consumului de droguri

Workshop pentru asistenții sociali pe tema consumului de droguri

În data de 9 mai 2024, la Pucioasa, județul Dâmbovița, s-a desfășurat workshop-ul cu tema „Intervenția asistentului social în abordarea beneficiarului consumator/dependent de alcool și droguri ilegale – networking interinstituțional”- organizat de Structura Teritorială Dâmbovița a Colegiului National al Asistenților Sociali din România.

La această activitate au participat asistenți sociali din instituțiile de specialitate, din primăriile din zona municipiului Pucioasa, precum și persoane cu atribuții în asistență socială și specialiști din domeniu.

Workshop-ul a fost organizat cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviștei, la sediul Protoieriei Pucioasa, susținut de Comisar şef de poliţie Nicoleta Bobe, asistent social principal, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dâmboviţa; Larisa Cîrstea, asistent social, Şef serviciu Serviciul de Probaţiune Dâmboviţa; Corina Mocănescu, asistent social principal Spitalul Județean de Urgență Târgoviște – Unitatea de Primiri Urgențe și de Ciprian Buhuși, asistent social principal, Director adjunct Penitenciarul Mărgineni.

Evenimentul de formare profesională, creditat de către Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, are ca scop formarea profesioniștilor din serviciile de asistență socială în intervenția în cazurile de consum de alcool/ droguri, pornind de la etapa de prevenire, depistare precoce, până la referirea către instituțiile specializate din județ și din țară, plecând de la ideea că intervenția directă în comunitate antrenează activarea tuturor resurselor în depășirea crizelor care conduc la consum, limitând acest fenomen.

Întâlnirea de lucru a fost un prilej de împărtășire a provocărilor profesionale , participanții subliniind nevoia de formare profesională continuă, de interconectare și apartenență la rețeaua profesională.

Ateliere similare vor avea loc în perioada următoare și în celelalte zone ale județului, pentru a facilita accesul la acestea tuturor specialiștilor din domeniu.

Violeta Constantin,

Președinte Structura Teritorială Dâmbovița a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România