You are currently viewing Organizatorii “Eurovision” l-au descalificat pe reprezentantul Olandei în finală

Organizatorii “Eurovision” l-au descalificat pe reprezentantul Olandei în finală

Reprezentantul Olandei, Joost Klein, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, după o plângere a unui membru al echipei de producţie, au anunţat organizatorii. Descalificarea unui finalist în ajunul concursului este fără precedent, potrivit unui specialist citat de Reuters, informează News.ro.

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a declarat că investighează un incident în care a fost implicat Joost Klein, care are 26 de ani şi al cărui cântec excentric, „Europapa”, a făcut ca el să fie unul dintre favoriţi.

Poliţia suedeză declarase anterior că un bărbat a fost interogat pentru că a ameninţat un angajat al Eurovision în interiorul Malmo Arena, după cea de-a doua semifinală a concursului, care a avut loc joi. Persoana nu a fost reţinută, a precizat poliţia, fără a da numele individului, adăugând însă că dosarul a fost transmis unui procuror.

“Poliția suedeză a investigat o plângere făcută de o femeie, membră a echipei de producție, după un incident în urma apariției lui Klein în semifinala de joi. În timp ce procesul legal își urmează cursul, nu ar fi potrivit ca el să continue în concurs”.

Klein a fost protagonistul unui alt incident, de natură politică, cu reprezentanta Israelului, la o conferință de presă care a avut loc joi.

El a fost întrebat dacă melodia sa “se poate ridica la înălțimea celei cu care participă Israel”iar răspunsul a fost că “întrebarea ar trebui adresată EBU”.

În martie, uniunea radiodifuzorilor a fost de acord cu participarea Israelului, dar a cerut ca din melodia sa să fie eliminate versuri care făceau referire la atacul Hamas din 7 octombrie, care a dus la declanșarea războiului din Fâșia Gaza. EBU a susținut, atunci, că Eurovision este ”un eveniment apolitic, nu un concurs între guverne”.

Editor: IFA

Înapoi la site