You are currently viewing Florin Piersic a fost vizitat de premierul Ciolacu și de ministrul Sănătății

Florin Piersic a fost vizitat de premierul Ciolacu și de ministrul Sănătății

Astăzi, ministrul Sănătății și Primul-ministru Ciolacu i-au făcut o vizită la Spitalul Foișor din Capitală maestrului Florin Piersic.

Evaluarea făcută duminică dimineață de echipa medicală de la Spitalul Foișor arată o ameliorare a stării generale a lui Florin Piersic, a comunicat conducerea instituției, într-un comunicat remis Știrilor TVR.

Ameliorarea se produce concomitent cu procesul de normalizare a indicatorilor biologici și de evoluție favorabilă a plăgii operatorii.

“Pacientul se mobilizează și prezintă un tonus psihic bun”, au precizat medicii.

Mă bucur că are o stare de spirit pozitivă. Este o evoluţie pe care o aşteptăm cu toţii. Sperăm că într-un timp relativ scurt o să ajungă nu neapărat să îşi reia activitatea, dar să aibă o viaţă apropiată de normal”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Spitalul de Ortopedie „Foișor”.

Continuă tratamentul antibiotic, în mod evident. (…) Nu urmează decât să se întâmple o monitorizare a pacientului. La un moment dat, sigur, că acolo intervenţia aceea trebuie să se încheie – din punct de vedere al plăgii operatorii – şi să vedem în continuare paşi pe care îi indică echipa medicală multidisciplinară. După cum ştiţi, există cardiolog, anestezist, infecţionist şi, bineînțeles, medicii de aici de la Ortopedie care îl îngrijesc foarte bine”, a mai precizat el.

Întrebat dacă se pune problema unui transfer al actorului în următoarele 48 de ore, Rafila a răspuns că nu.

Premierul Marcel Ciolacu a fost și el să îl vadă pe Florin Piersic. Vizita a durat în jur de 40 de minute. Premierul nu a făcut declarații.

Editor: IFA