You are currently viewing O nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

O nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturitãţi de 1 şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% şi, respectiv, 6,85%. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu şi sunt în forma dematerializatã, anunţă Ministerul Finanţelor.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitãţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului.

Între 13 mai 2024 – 7 iunie 2024 de la sediul unitãţilor Trezoreriei Statului;

Între 13 mai 2024 – 6 iunie 2024 în mediul urban şi 13 mai 2024 – 5 iunie 2024 în mediul rural, prin subunitãţile poştale ale C.N. Poşta Românã S.A.

„Titlurile de stat Tezaur sunt instrumente financiare gândite special pentru economisire. Ele sunt disponibile aproape permanent, au o dobândã competitivã şi neimpozabilã, garantatã de stat şi sunt foarte uşor de achiziţionat, în oficiile poştale sau în sediile Trezoreriei din toatã ţara. Oferã siguranţã şi venituri regulate celor care vor sã facã economiile sã producã suplimentar, în timp ce furnizeazã Guvernului resursele necesare pentru a-şi îndeplini obiectivele financiare. Tocmai de aceea Tezaur rãmâne un pilon al stabilitãţii economice, fiind una dintre cele mai importante opţiuni de pe piaţã”, a transmis ministrul Finanţelor Marcel Boloş.