You are currently viewing Olaf Scholz: Ucrainenii care muncesc în Germania pot rămâne în ţară
Germany, Berlin - June 17, 2020.The German Finance Minister and Vice Chancellor Olaf Scholz,Image: 532653916, License: Rights-managed, Restrictions: * France, Germany and Italy Rights Out *, Model Release: no

Olaf Scholz: Ucrainenii care muncesc în Germania pot rămâne în ţară

Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat sâmbătă că ucrainenii cu permis de şedere care lucrează în Germania pot rămâne acolo, în timp ce Kievul încearcă să recruteze cetăţeni care locuiesc în străinătate pentru a lupta în război, informează Reuters.

Guvernul ucrainean a înăsprit regulile luna trecută, interzicând temporar bărbaţilor de vârstă militară să solicite paşapoarte în străinătate, pentru a face faţă unui deficit de trupe care să reziste atacurilor ruseşti pe teren.

Situaţia juridică este de aşa natură încât dreptul de a rămâne aici nu este pus sub semnul întrebării”, a declarat Olaf Scholz în cadrul unui eveniment difuzat pe internet de grupul de presă RND.
„A avea un loc de muncă duce la siguranţa reşedinţei”, a spus el, adăugând că Germania doreşte să-i încurajeze pe ucrainenii aflaţi în ţară să muncească.

editor: IFA