You are currently viewing Două medalii de argint și una de bronz pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Informatică în Echipe – IIOT 2024

Două medalii de argint și una de bronz pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Informatică în Echipe – IIOT 2024

Elevii români au obținut două medalii de argint și una de bronz la etapa internațională a Olimpiadei de Informatică pe Echipe (IIOT) 2024, organizată online de Siria și desfășurată pentru elevii români în centrul de concurs de la Cluj,  anunță  Ministerul Educației.

Echipa României a fost alcătuită din 12 elevi și este condusă de 6 profesori (3 profesori coordonatori și 3 membri ai Comitetul Olimpic Internațional).

Olimpiada a fost susținută de elevii români în format online, instituțional, la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca, fiind organizată de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj, conform sursei citate.

Iată premiile obținute de elevi:

Medalii de argint:

  • Echipa „Vlaiq”, de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, Orăștie, județul Hunedoara, formată din elevii Alexandru-Raul Todorna, Rareș Horațiu Gherasă, Antonia Camelia Gridan și Marius Dînșorean, coordonată de profesorul Daniel Popa.
  • Echipa „Andrei”, de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București, formată din elevii Andrei-Cristian Ivan, Andrei Cherteș, Andrei Marciuc, Paul Andrei Iorgulescu, coordonată de profesorul Victor Manz.

Medalia de bronz:

  • Echipa „Masters Of Backtracking”, de la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț, formată din elevii Cristian Luchian, David Vișan, Ștefan Claudel Neagu și Samuel Șoimaru, coordonată de profesor dr. Gheorghe Manolache.

 

Editor: IFA