You are currently viewing Sindicaliștii Penitenciarului Mărgineni au protestat astăzi, la București, împotriva creșterii exagerate a taxelor și impozitelor

Sindicaliștii Penitenciarului Mărgineni au protestat astăzi, la București, împotriva creșterii exagerate a taxelor și impozitelor

Protest, astăzi la București. Sindicaliștii SNPP/PUBLISIND au scandat, astăzi, în Piața Victoriei, alături de celelalte federații din Blocul Național Sindical, împotriva creșterii exagerate a taxelor și impozitelor, Protestatarii spun că aceste măsuri afectează deopotrivă sectorul privat, dar și pe cel bugetar.

Sindicaliștii PUBLISIND, care reprezintă 35.000 de bugetari, membri în sindicatele afiliate din toate domeniile sectorului public, susțin că angajații reprezentați sunt nemulțumiți atât de sistemul de salarizare, cât și de nivelul de impozitare/taxare aplicabil. Mai mult, aceștia subliniază că România are astăzi cea mai ostilă piaţă de muncă în ceea ce priveşte dialogul social, iar lucrătorii români au ajuns cobaii experimentelor fiscale făcute de toate guvernele de după 1989.

Printre cei 3000 de protestatari s-au numărat și reprezentanți ai sindicaliștilor din penitenciarul Mărgineni.

Contribuţia la sănătate şi la sistemul de pensii s-a dublat pentru angajaţi, în timp ce pentru angajatori s-a redus la zero. Astăzi, România are una din cele mai ridicate sarcini fiscale pe costul forţei de muncă din UE – 42,8% faţă de 38,6% media europeană! Peste 87% din sarcina fiscală este reprezentată de contribuţiile sociale percepute pentru finanţarea sistemului de securitate socială. 82,6% din finanţarea sistemului de pensii şi a sistemului de asigurări de sănătate se asigură din contribuţii plătite de persoanele asigurate, în proporţie de peste 97% aceştia fiind salariaţi. Sarcina fiscală pusă pe umerii salariaţilor este mult peste 50%, cât reprezintă sarcina maximă prevazută de Convenţia OIM şi Codul european de securitate socială”, a declarat președintele SNPP Mărgineni, Mihai Dinu.

AUTOR: F.S.