You are currently viewing Lege: Fugarii sunt obligaţi să-şi suporte cheltuielile de aducere în ţară

Lege: Fugarii sunt obligaţi să-şi suporte cheltuielile de aducere în ţară

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege iniţiat de către Ministerul Justiţiei care reglementează modalitatea de stabilire a cheltuielilor judiciare în cazul fugarilor care s-au sustras de la urmărirea penală sau de la judecată, cât şi modalitatea de recuperare a cheltuielilor ocazionate de aducerea lor în România.

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a declarat că acest proiect de lege este „de bun simţ”, reamintind că statul român a cheltuit în 2023 ca să îi aducă pe aceşti fugari aproape 10 milioane de lei.

Legea merge la președintele Iohannis pentru promulgare, transmite News.ro.

Fugarii trebuie să se gândească de două ori înainte să fugă de justiţia din România. Asta pentru legea fugarul plăteşte a fost adoptată astăzi de Parlament, Camera Deputaţilor mai exact, şi merge la promulgare. Se ştie că unii dintre condamnaţi şi-au descoperit valenţe de atleţi penali, dar ştiţi că statul român a cheltuit în 2023 ca să îi aducă pe aceşti fugari aproape 10 milioane de lei. Ministerul Justiţiei a făcut acest proiect de lege de bun simţ. Ai fugit de justiţia din ţară, când te întorci tu plăteşti aducerea ta în ţară, nu statul român”, a afirmat Alina Gorghiu despre proiectul de lege care a trecut de Parlament.

Editor: IFA