You are currently viewing Salina Praid se închide temporar din cauza unor infiltrații de apă

Salina Praid se închide temporar din cauza unor infiltrații de apă

Salina Praid îşi sistează temporar activitatea, atât de extracţie, cât şi de vizitare, după apariţia unor infiltrații în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă, relatează News.ro.

Societatea Naţională a Sării S.A a decis sistarea activităţii de producţie şi de vizitare în Salina Praid, informează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, într-un comunicat de presă.

Decizia are ca scop protejarea şi siguranţa personalului şi a vizitatorilor, până la rezolvarea situaţiei create de infiltraţiile recente.

Pe fondul precipitaţiilor abundente din perioada 17-19.04.2024, care continuă şi în prezent, s-a constatat pătrunderea în subteran a apei dulci provenite din pârâul Corund. Drept urmare conducerea Societăţii Naţională a Sării S.A a luat decizia de a stopa activitatea de extracţie, dar şi vizitarea Salinei Praid până la remedierea situaţiei, pentru protecţia angajaţilor şi a turiştilor. Societatea Naţională a Sării, prin specialiştii săi, face toate demersurile necesare pentru redeschiderea activităţii la Salina Praid în cel mai scurt timp posibil”, a transmis sursa citată.

Editor: IFA

Înapoi la site