You are currently viewing A murit Gheorghe Sârbu, tatăl lui Adrian Sârbu

A murit Gheorghe Sârbu, tatăl lui Adrian Sârbu

Marți dimineață, Gheorghe Sârbu, tatăl lui Adrian Sârbu, a fost găsit inconștient în baia bazei de agrement de la Vulcan, din județul Brașov, de către bucătăreasa familiei. A fost transportat la spital, însă joi dimineață acesta a murit.

Cunoscut ca „nea Ghiță”, Gheorghe Sârbu avea 95 de ani și a fost jurnalist la „Drum nou” și alte publicații timp de zeci de ani. A făcut parte din echipa care a înființat și a făcut primii pași la ziarele „Cuvântul nou”, din Sfântu Gheorghe și „Informația Harghitei”, din Miercurea Ciuc.

După Revoluție, a pus bazele și s-a implicat în înființarea postului Pro Tv Brașov. A contribuit la formarea unui mare număr de oameni din presă, iar fiul său, Adrian Sârbu, a condus Pro Tv timp de mai mulți ani.

Devenind gazetar la ziarul «Cuvântul nou» din Sfântu Gheorghe, nea Ghiță era secretar general de redacție și eu, proaspăt absolvent de facultate, eram la începuturile activității de redactor. Nu prea știam eu cu ce se mănâncă această activitate de redactor, dar nea Ghiță, cu un cumpăt extraordinar, cu un simț al proporțiilor nemaipomenit m-a învățat ce înseamnă de fapt disciplina cuvântului și disciplina scrisului. Era un tip care nu te lăsa la greu, cu care erai prieten de-adevăratelea și care ori de câte ori aveai nevoie, simțea că ești în impas, avea pentru tine un cuvânt bun”, își amintește Ioan Popa, fost redactor șef la „Drum nou”.

Cunoscut de colegi drept „Nea Ghiță”, Gheorghe Sârbu va fi înmormântat vineri, 18 mai, la ora 13:00, la Biserica Sfântul Nicolae din Șcheii Brașovului.

Editor: IFA