You are currently viewing Bărbatul care l-a împușcat pe prim-ministrul Robert Fico a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor cu premeditare și riscă închisoarea pe viață

Bărbatul care l-a împușcat pe prim-ministrul Robert Fico a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor cu premeditare și riscă închisoarea pe viață

Poliţia l-a acuzat joi pe presupusul autor al atacului armat asupra premierului slovac, populistul Robert Fico, de „tentativă de omor cu premeditare, din răzbunare”, infracţiune pasibilă de o pedeapsă de minimum 25 de ani şi până la închisoarea pe viaţă, informează EFE.

Bărbatul, în vârstă de 71 de ani şi identificat ca Juraj C., se află în prezent reţinut în incinta unei unităţi speciale a poliţiei, specialitatea criminalistică, din oraşul Nitra, potrivit televiziunii Markiza.

Potrivit unei declarații făcute de ministrul slovac de Interne, atacatorul nu a avut complici, ci “este un lup singuratic”. Oficialul susține că bărbatul a participat anterior la mai multe proteste antiguvernamentale și s-a declarat nemulțumit că un apropiat al lui Fico a câștigat alegerile prezidențiale recent. Atacatorul l-a împușcat pe premier de cinci ori, iar gloanțele au ajuns în stomac și în braț, dar a declarat în cadrul audierilor că nu a intenționat să-l ucidă pe prim-ministru, transmite Politico.

Atacatorul a fost identificat de presa slovacă ca fiind un fost agent de pază de la un centru comercial, pensionat (în vârstă de 71 de ani), autor a trei volume de poezii și membru al Societății Scriitorilor Slovaci. Serviciul de știri Aktuality.sk l-a citat pe fiul său care a confirmat că tatăl său deține în mod legal o armă.

Editor: IFA