You are currently viewing Claudia Gilia, prefect: numărul asistenților medicali comunitari este insuficient pentru a răspunde tuturor nevoilor din societate

Claudia Gilia, prefect: numărul asistenților medicali comunitari este insuficient pentru a răspunde tuturor nevoilor din societate

Prefectura Dâmbovița a găzduit, astăzi, ședința Grupului de Lucru Mixt în care au fost abordate teme de actualitate cu impact asupra comunității dâmbovițene. Printre acestea s-au numărat aspecte privind responsabilitățile și atribuțiile inspectorului școlar pentru problemele cetățenilor români de etnie romă, rolul mediatorului școlar în relația cu părinții, școala și comunitatea, atribuțiile și activitățile efectuate de asistenții medicali comunitari și mediatorii sanitari din județul Dâmbovița. Informații utile despre rolul inspectorului pentru problemele romilor au fost furnizate de către deputatul Cătălin Manea Zamfir, membru în Grupul parlamentar al minorităților naționale.

„La nivelul județului nostru activează 38 de asistenți medicali comunitari și 5 mediatori sanitari în 27 de comune, precum și în 3 orașe și Municipiul Târgoviște. Serviciile pe care aceștia le oferă se adresează persoanelor vulnerabile.
Din păcate, numărul asistenților medicali comunitari este insuficient pentru a răspunde tuturor nevoilor din societate. Este necesar să extindem numărul asistenților medicali comunitari.
I-am felicitat pe asistenții prezenți astăzi la ședință și le-am mulțumit pentru eforturile deosebite pe care le fac, sprijinind constant persoanelor vulnerabile.
Alături de asistenții medicali comunitari, mediatorii școlari joacă un rol important în comunitățile cu cetățeni români de etnie romă. Cu o misiune dificilă, mediatorii școlari sunt cei care asigură o relație egală între părinți, cadre didactice și elevi”, a precizat prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

AUTOR: F.S.