You are currently viewing Vladimir Putin a ajuns în China pentru o vizită de două zile

Vladimir Putin a ajuns în China pentru o vizită de două zile

Vladimir Putin a ajuns joi în China pentru o vizită de două zile în cursul căreia se va întâlni cu omologul său chinez Xi Jinping şi va încerca să obţină un ajutor mai important pentru efortul său de război împotriva Ucrainei, relatează AFP, scrie AGERPRES.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă, liderul de la Moscova a fost primit la Beijing, la coborârea din avionul său, de oficiali chinezi şi de o gardă de onoare. Aceasta este prima vizită peste hotare a preşedintelui Putin de la realegerea sa în martie şi a doua în China în mai bine de şase luni.

În cele două zile în care se va afla în China, Vladimir Putin va vizita Beijingul şi Harbin, un oraş cu legături puternice cu Rusia. Potrivit protocolului diplomatic, vizita de stat este cea mai înaltă gradație dintre vizitele externe.

Președintele chinez Xi Jinping l-a întâmpinat pe Putin în fața Marii Săli a Poporului din centrul Beijingului. Zeci de steaguri rusești și chinezești fluturau în jurul Pieței Tiananmen.

„Cred că, sub conducerea dumneavoastră, Rusia va obține cu siguranță noi și mai mari realizări în dezvoltarea și construcția națională”, i-a spus liderul chinez omologului său de la Moscova.

Editor: IFA