You are currently viewing Zelenski recunoaște că Ucraina ar putea pierde Harkovul

Zelenski recunoaște că Ucraina ar putea pierde Harkovul

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost în Harkov, cel mai fierbinte punct al războiului în acest moment, fiind însoțit de mai mulți responsabili militari. Zelenski a declarat că în mare, situația „e sub control”, dar „extrem de dificilă”.

În timp ce a trecut să viziteze lângă soldații răniți, la un spital, a fost foarte clar că întârzierea ajutorului SUA a avut un impact direct asupra războiului și asupra situației de-a lungul graniței de nord-est.

Mulți soldați (n. r.: imposibil de spus acum câți) și-au pierdut viața sau au fost răniți în ultimele zile, a spus el. Mulți erau soldați din această regiune, așa că era important pentru el să fie acolo, susținându-i, a spus Zelenski.

Jurnaliștii americani l-au întrebat pe Zelenski dacă SUA e de vină pentru ce se întâmplă acum la Harkov. „Este vina lumii”, a răspuns el. „Au dat ocazia lui Putin să ocupe. Dar acum lumea poate ajuta.”

„Acum avem nevoie de ajutor. Tot ce ne trebuie sunt două sisteme Patriot”, a spus el. „Rusia nu va putea ocupa Harkov dacă le avem”.

”În prezent, situaţia în regiunea Harkov, se află în mod global sub control”, a anunţat el ulterior pe Telegram. ”Însă zona rămâne extrem de fificilă, iar de aceea ne consolidăm unităţile”, adaugă el.

Editor: IFA