You are currently viewing Grave probleme de mediu, la izlazul Arsuri, din Găești. Zona a devenit o veritabilă groapă de gunoi

Grave probleme de mediu, la izlazul Arsuri, din Găești. Zona a devenit o veritabilă groapă de gunoi

Direcția pentru Agricultură Dâmbovița a efectuat, săptămâna aceasta, un control pe izlazul din zona Arsuri, orașul Găești, ca urmare a plângerii formulate de către un cetățean. Potrivit directorului DAJ, Vlad Pătrașcu, inspecția a relevat o situație extrem de gravă, întrucât locația a fost transformată într-o veritabilă groapă de gunoi.

În urma unei adresei primite de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, echipa noastră a efectuat o verificare amănunțită a condițiilor de întreținere a izlazului, precum și a procedurilor administrative legate de alocarea terenurilor de pășunat.
Constatările au relevat că izlazul nu a fost întreținut corespunzător, fiind plin de ciulini și mărăcini, contrar prevederilor Amenajamentului Pastoral al Orașului Găești. Mai mult, într-un colț al izlazului s-a descoperit o groapă de gunoi neautorizată.
În cadrul inspecției la primăria orașului Găești, s-a verificat inițierea procedurii legale de scoatere la licitație a izlazului. Deși procedura a fost inițiată, Consiliul Local Găești nu a aprobat proiectul de hotărâre, încălcând astfel drepturile unui fermier local care deține 150 de oi și 30 de capre.
Situația izlazului Arsuri este deosebit de gravă, acesta devenind, conform fotografiilor ( datate GPS), o adevărată groapă de gunoi. Mai mult decât atât, comisia, din care a făcut parte și un reprezentant al UAT Găești, a constatat și documentat prin fotografii această problemă majoră de mediu”, se arată pe pagina Direcției Agricole Dâmbovița.

AUTOR: F.S.