You are currently viewing Vizită regală la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

Vizită regală la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

Vineri, 17 mai 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au vizitat Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. În ultimii ani, Majestatea Sa a mai vizitat Baza 86 Aeriană de la Borcea, în octombrie 2020, și Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, în iulie 2018.

Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au fost întâmpinaţi la sosire de către locțiitorul Şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi, şi de către comandantul bazei, comandorul Nicolae Creţu.

În prima parte a vizitei, Majestatea Sa a luat parte la o prezentare a activităţii bazei militare, facută de comandantul unităţii, urmată de prezentarea activităţii Diviziei 82 Aeropurtată din Statele Unite, făcută de Şeful de Stat Major al Diviziei, locotenent-colonelul Paul Rothlisberger, precum și de prezentarea activității Detașamentului britanic de Poliţie Aeriana Întărită, făcută de Wing Commander Karl Bird (Regatul Unit).

În a doua parte a vizitei, Custodele Coroanei și Principele Radu au asistat la o prezentare a echipamentelor folosite în bază şi la un exerciţiu demonstrativ (TBC). Familia Regală a făcut apoi cunoştinţă cu personalul militar al Bazei Aeriene de la Mihail Kogălniceanu.

Majestatea Sa a felicitat pe militarii Forţelor Aeriene române, americane și britanice şi și-a exprimat admiraţia Familiei Regale a României pentru efortul lor continuu în sprijinul securității naţionale şi pentru securitatea flancului estic al NATO și cea a regiunii.