You are currently viewing Orașul Târgoviște le-a purtat noroc! Steaua și Agronomia București au promovat în Liga Națională de baschet masculin

Orașul Târgoviște le-a purtat noroc! Steaua și Agronomia București au promovat în Liga Națională de baschet masculin

Steaua București i Agronomia București au reușit în vechea cetate de scaun a Țării Românești să promoveze în Liga Națională de Baschet Masculin. După o serie de meciuri extrem de atractive și disputate la Târgoviște, cele două formații din Capitală și-au asigurat „biletele” pentru prima ligă.

Sala CSS „Ioan Valerian”  a găzduit în ultimele trei zile turneul final al Ligii 1 de baschet masculin, primele două clasate urmând să primească dreptul de a evolua în LNBM Getica 95 în sezonul viitor.

Dacă Steaua București era cotată drept favorită, după un sezon regulat fără înfrângere, pentru a doua poziție lupta urma să se dea între Agronomia București și Politehnica Iași. Cele două echipe s-au întâlnit chiar în prima zi a turneului final și, după un meci extrem de echilibrat, bucureștenii s-au impus la limită, 69-68.

Moldovenii mai puteau spera să învingă Steaua în cea de-a doua rundă, iar apoi să aștepte o eventuală victorie a roș-albaștrilor în fața Agronomiei, pentru a mai avea șanse la promovare. Calculele le-au fost însă spulberate de „militari”, care au trecut de Poli cu un zdrobitor 110-59 și, astfel, cele două echipe care urmau să promoveze se știau chiar de la finalul celei de-a doua zile.

Duminică, meciurile au avut doar miza simbolică a stabilirii ierarhiei finale a Ligii 1. Iași a trecut de Universitatea Cluj-Napoca și Steaua de Agronomia.

M.I.