You are currently viewing Doi angajați de la Protecția Copilului Mehedinți, acuzați de viol și abuz sexual față de șase copii și un tânăr din sistemul de protecție

Doi angajați de la Protecția Copilului Mehedinți, acuzați de viol și abuz sexual față de șase copii și un tânăr din sistemul de protecție

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție a transmis că primele suspiciuni au apărut în urmă cu o lună, când un băiat de 15 ani le-a povestit psihologilor că a fost abuzat sexual de către un angajat al DGASPC, paznic în cadrul instituției.

La sfârșitul săptămânii trecute, mai mulți copii au fost audiați de echipe de psihologi și s-a confirmat faptul că șase dintre ei și un tânăr ajuns la majorat (dintre care cinci aflați în sistemul de protecție specială și doi elevi ai unei școli speciale din Mehedinți) au fost violați și abuzați sexual.

Potrivit DGASPC Mehedinți, cazul a fost semnalat Poliției imediat după ce minorul a dat detalii psihologului, iar în aceeași zi a fost dispusă și constituirea unei comisii de disciplină la nivelul instituției, pentru cercetarea angajatului în cauză, care în acest moment se află în arest prevenitiv. În același caz a mai fost arestat preventiv și un instructor educator al școlii speciale din Drobeta Turnu Severin.

Președintele autorității a transmis că “este un caz absolut îngrozitor (…) și am speranța că organele de cercetare penală vor stabili cât mai curând ce s-a întâmplat acolo și cei vinovați vor fi trași la răspundere. De asemenea, cred că e nevoie de o revizuire urgentă a procedurilor aplicate în cazul selecției și a verificării personalului care intră în contact cu minorii îngrijiți în serviciile sociale de tip rezidențial ale DGASPC-urilor, precum și de o mai mare atenție atunci când se fac efectiv aceste recrutări de personal. Este absolut inacceptabil ca astfel de situații să aibă loc în sistemul de protecție specială, mai ales că, din ce am înțeles, abuzurile asupra copiilor au început cu mai mult timp în urmă“.

Aceste agresiuni de natură sexuală s-ar întinde pe durata a cel puțin 3 ani. Ele ar fi avut loc în apartamentele suspecților. Datele din anchetă spun că indivizii îi convingeau pe tineri să întrețină relații sexuale cu aceștia în schimbul unor sume de bani.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum au decurs evenimentele. Suspecții sunt doi bărbați de 53 şi 56 de ani. Adolescenții ajungeau la locuințele acestora indivizi după ce plecau cu bilet de voie sau chiuleau de la ore, conform Actual Mehedinți.

Editor: IFA