You are currently viewing Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon participă la hramul istoric al Catedralei Patriarhale

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon participă la hramul istoric al Catedralei Patriarhale

Cu prilejul marii sărbători creștine „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, hramul istoric al Catedralei Patriarhale din București, mii credincioși participă la slujba solemnă care se oficiază la Altarul Mare de Vară, situat în imediata apropiere a catedralei. Cu acest prilej, mai mulți ierarhi români, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor oficia Sfânta Liturghie, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon.

Pentru bucuria și binecuvântarea credincioșilor, moaştele Sfântului Ierarh Nectarie, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, şi ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor vor fi depuse spre cinstire în baldachinul sfinţilor din vecinătatea Catedralei Patriarhale, numeroși pelerini fiind așteptați să se închine și să primească ajutor spre toate cele de trebuință.

Catedrala Patriarhală a fost ctitorită de domnitorul Constantin Şerban Basarab începând cu anul 1654. Lăcașul de cult a fost sfințit în anul 1658 de Patriarhul Macarie al Antiohiei și al Întregului Orient, împreună cu Mitropolitul Ștefan al Țării Românești și cu episcopii de Râmnic și de Buzău. Biserica a fost sfințită în timpul lui Mihnea al III-lea în anul 1658. După primul război mondial, Catedrala mitropolitană a fost transformată în Catedrală patriarhală (în 1925).