You are currently viewing „Investim în viitor – Educație și Antreprenoriat – Parteneriate durabile cu ajutorul finanțărilor”, eveniment găzduit astăzi de UVT

„Investim în viitor – Educație și Antreprenoriat – Parteneriate durabile cu ajutorul finanțărilor”, eveniment găzduit astăzi de UVT

Universitatea „Valahia” din Târgoviște a organizat, astăzi, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, evenimentul „Investim în viitor – Educație și Antreprenoriat – Parteneriate durabile cu ajutorul finanțărilor”.

Activitatea s-a adresat mediului educațional, de cercetare, mediului de afaceri și autorităților și instituțiilor publice locale, având drept scop facilitarea oportunităților de accesare a fondurilor europene structurale și de investiții destinate cercetării, inovării și nu numai.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate de a identifica posibilitățile de parteneriat între administrația locală, universități și întreprinderi mici și mijlocii, în contextul noilor finanțări și tehnologii inovatoare, pentru un viitor sustenabil.

Am vorbit astăzi la Universitatea „Valahia” din Târgoviște despre importanța investițiilor publice din Dâmbovița. De asemenea, am accentuat necesitatea unei strânse colaborări între autoritățile publice locale, instituțiile de învățământ locale, mediul privat dâmbovițean și autoritatea de management a fondurilor europene la nivel regional, ADR SUD Muntenia, ca parte a unui efort comun de dezvoltare a județului nostru.
Investițiile și proiectele Consiliului Județean Dâmbovița se ridică la aproximativ 1,8 miliarde de euro și vor asigura o transformare durabilă și sănătoasă a comunităților locale.
Sunt convins că vom lucra împreună și pe viitor la proiectul nostru de dezvoltare a județului, mai ales că acest lucru este responsabilitatea noastră. Consiliul Județean Dâmbovița va fi partenerul tuturor!”, scrie pe pagina sa de socializare, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Vorbitorii au subliniat importanța educației în antreprenoriat pentru parteneriate durabile între instituții și sectorul privat, avantajele digitalizării la nivel interinstituțional, politici și strategii pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri inovativ și au expus oportunitățile, respectiv provocările actuale pentru întreprinderile mici și mijlocii din județul Dâmbovița și principalele oportunități de finanțare disponibile din fonduri publice europene.

„În repetate rânduri, conducerea Universităţii Valahia şi-a arătat disponibilitatea de a organiza, în parteneriat cu ADR Sud-Muntenia, întâlniri cu organizaţiile publice de cercetare, clustere, mediul privat şi public, în vederea identificării unor parteneriate viabile pentru punerea bazelor unui pionierat în domeniul cercetării-dezvoltării-inovării, în regiunea Sud-Muntenia.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate informaţii de interes privind oportunitățile de finanțare disponibile prin PR SM 2021-2027, precum:

-valorificarea avantajelor digitalizării, în beneficiul cetățenilor, al companiilor, al organizațiilor de cercetare și al autorităților publice;
-dezvoltarea și sporirea capacităților de cercetare și inovare și adoptarea tehnologiilor avansate;
-sprijinirea investiţiilor în activităţi de cercetare – inovare pentru IMM-uri.
Prin aceste întâlniri de lucru, ADR Sud-Muntenia își propune să vină în sprijinul potențialilor beneficiari din regiunea noastră, oferind informații privind investițiile ce pot fi realizate prin aceste apeluri de proiecte”, se arată pe pagina ADR Sud-Muntenia.

AUTOR: F.S.