You are currently viewing Coldea, fostul șef al SRI, este audiat la DNA

Coldea, fostul șef al SRI, este audiat la DNA

Fostul șef al SRI, generalul în rezervă Florian Coldea, a fost chemat joi la DNA, într-un dosar de trafic de influență, potrivit unor surse judiciare. La DNA a ajuns și fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă.
Fostul adjunct al SRI Florian Coldea este audiat joi, la DNA, ca urmare a unei plângeri depuse de omul de afaceri Cătălin Hideg, scrie News.ro. Dosarul de trafic de influență și spălare de bani îi vizează pe Coldea, Dumbravă și pe avocatul Doru Trăilă. Coldea nu a făcut declaraţii la sosire, însă a precizat că „o să fac declarații când ies”. Anterior, în sediul DNA a intrat fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă. Omul de afaceri Cătălin Hideg şi firma acestuia, Sanimed Internaţional, au fost trimişi în judecată de către Parchetul European, în octombrie 2022, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene, prejudiciul fiind estimat la 3 milioane de euro.
”Pentru a câştiga o licitaţie pentru RECUMED, un proiect finanţat de Uniunea Europeană pentru crearea unui centru de cercetare-dezvoltare în domeniul recuperării medicale şi reconstrucţiei biologice, omul de afaceri a prezentat mai multe declaraţii şi documente false şi inexacte. Acestea se refereau la procedura de atribuire a contractului de furnizare de echipamente medicale şi la lucrările de construcţie necesare pentru realizarea proiectului. Ulterior, acesta a reuşit să primească, între 2018 şi 2020, subvenţii nerambursabile în valoare de peste 3 milioane de euro”, anunţa atunci EPPO. În acest dosar, Hideg a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în februarie anul acesta.

Editor: IFA