You are currently viewing Guvernul a validat ajutorul de stat pentru TAROM, de aproape 100 de milioane de euro

Guvernul a validat ajutorul de stat pentru TAROM, de aproape 100 de milioane de euro

Guvernul a validat în şedinţa de joi ajutorul de stat pentru compania TAROM, de aproape 100 de milioane de euro.

Validăm azi ajutorul de stat pentru compania TAROM, de aproape 100 de milioane de euro. Avem deja acordul Comisiei Europene, există acum toate condițiile ca TAROM să ia măsurile necesare pentru a deveni la fel de eficientă precum competitorii săi”,  a declarat Marcel Ciolacu.

Ulterior, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că „acest ajutor, cu valoare de 471,04 milioane de lei, are următoarele destinații:

– până la 214,3 milioane de lei reprezintă ajutor de restructurare care se propune a fi acordat sub forma de capitalizare în anul 2024;

– 12,51 milioane de lei reprezintă majorarea de capital social efectuată în anul 2023;

– 244,22 milioane de lei reprezintă împrumutul acordat ca ajutor de stat individual pentru salvare în anul 2020 și dobânzile aferente actualizate”.

„TAROM va utiliza cele 214,3 milioane de lei (cu destinație de capital de lucru) pentru acoperirea deficitului de lichiditate și echilibrarea financiară a companiei în anul 2024. Prin aceste operațiuni se va crea contextul rentabilizării companiei și trecerii acesteia pe profit încă din 2024.

Decizia de astăzi reprezintă un pas important pentru salvarea companiei TAROM, un brand național și internațional cu tradiție în domeniul aviatic”, a încheiat ministrul.

Editor: IFA