You are currently viewing Măsuri de ordine publică la meciurile de fotbal din Finalele Ligii de Tineret

Măsuri de ordine publică la meciurile de fotbal din Finalele Ligii de Tineret

  • Post category:ACTUAL

COMUNICAT DE PRESĂ

Jandarmii dâmbovițeni vor asigura măsurile de ordine publică, dumincă, 26 mai a.c., pe stadionul „Eugen Popescu” din Municipiul Târgoviște la două partide de fotbal din Finalele Ligii de Tineret, astfel:

– începând cu ora 11.00 : Universitatea Craiova – Universitatea Cluj;

– începând cu ora 15.00 : FCSB – Farul Constanța.

Spectatorii vor putea intra în arena sportivă (Tribuna 1 și Tribuna 2) începând cu ora 09.00, respectiv 13.00 pe baza biletelor puse la dispoziție de către Federația Română de Fotbal.

Accesul în stadion, urmărirea măsurilor de securitate, îndrumarea și supravegherea persoanelor, în interiorul arenei sportive, potrivit legii, se realizează de către agenții societății de pază și protecție, contractată de organizator.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, partida de fotbal a fost declarată cu grad mediu de risc, fapt pentru care informăm participanții la eveniment să aibă în vedere că pot fi supuși unor controale corporale, în scopul împiedicării introducerii în stadion a materialelor sau obiectelor ce pot pune în pericol siguranța spectatorilor.

Conform prevederilor legale incidente, spectatorilor aflați în stare vădită de beție sau care comit fapte de dezordine înainte sau în timpul desfășurării jocului sportiv li se poate interzice accesul în incinta arenei sportive, putând fi și sancționați contravențional.

Se interzice introducerea în stadion a băuturilor alcoolice, materialelor pirotehnice interzise de lege ori a altor obiecte ce pot pune în pericol securitatea participanților la această competiție sportivă.

Pentru buna desfășurare a evenimentului sportiv, recomandăm spectatorilor:

– să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porților, pentru a evita aglomerările la punctele de acces;

– să manifeste răbdare pe timpul verificărilor de securitate și acces, la intrarea în arena sportivă, precum și după terminarea partidei, la ieșirea din stadion;

– în arena sportivă să ocupe exclusiv locurile corespunzătoare înscrise pe documentele de acces;

– părinții să supravegheze cu atenție sporită copiii;

– să respecte indicațiile agenților de securitate ai societății de pază și protecție contractată de organizator.

Jandarmeria recomandă tuturor spectatorilor să nu se implice în incidente, să dea dovadă de spirit de fairplay și să se delimiteze de orice formă de violenţă verbală sau fizică, ce ar putea conduce la tulburarea ordinii și liniștii publice.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul