You are currently viewing A fost lansată BARK Air, prima companie de zbor pentru câini și stăpânii lor

A fost lansată BARK Air, prima companie de zbor pentru câini și stăpânii lor

Prima companie cu avioane de lux pentru căței, în care fiecare pasager este un VIP (Very Important Puppy – pui foarte important) este acum operațională și a efectuat deja primul zbor. Biletele s-au epuizat la prima cursă a BARK Air, care a decolat din New York, cu destinația Los Angeles.

BARK Air, lansată de compania de jucării pentru câini BARK în parteneriat cu o firmă care oferă zboruri charter, este o companie aeriană de lux pentru cel mai bun prieten al omului, care transportă câini de toate dimensiunile, împreună cu stăpânii lor, „în confort și cu stil”, spune CEO-ul acesteia, Matt Meeker, conform USA Today.

„Suntem aici pentru a revoluționa zborul pentru câini”, se spune pe site-ul companiei.

Biletele s-au epuizat pentru primul zbor al BARK Air, care a decolat la ora 16:00. ET din New York, îndreptat spre Los Angeles, iar cele pentru luna iunie se cumpără rapid.

Proprietarii de animale de companie pot plăti și 8.000 USD pentru un zbor internațional, doar dus, și 6.000 USD pentru un zbor intern, prețuri care acoperă atât călătoria oamenilor, cât și a câinilor acestora.

Deocamdată, rutele vor deservi zona metropolitană New York City prin Aeroportul Westchester County, cu zboruri către zona Los Angeles prin Van Nuys și Londra, Anglia prin Biggin Hill.

Meeker a spus că în aeronave patrupedele au parte de tot confortul, „încercând să le scadă anxietatea și stresul, astfel încât să aibă cea mai confortabilă și fără teamă experiență într-un avion”. Cățeilor și se le oferă mâncare și apă și există „chiar și un tratament spa care are loc în aer”, în timpul zborului, a mai spus Meeker.

Câinii nu vor fi ținuți în cușcă sau în lesă, ci vor fi liberi să stea pe scaun, lângă stăpân, pe un pat sau oriunde se simt confortabil, spune compania.

Înaintea zborurilor, există zone desemnate pentru ca patrupedele să-și facă nevoile, iar scutece de urgență vor fi disponibile în timpul zborurilor.

Fiecare zbor poate avea 15 câini și stăpânii lor, dar niciodată compania nu va vinde mai mult de 10 bilete, pentru că spațiul pe care îl au animalele este important, ca să se poată și plimba prin avion.

Copiii nu au voie să zboare cu BARK Air. Fiecare pasager trebuie să aibă cel puțin 18 ani.

Editor: IFA