You are currently viewing Asociația Centrul Socio-Cultural COMMUNIO lansează Proiectul „Patrimoniul Natural – Moștenirea Verde”

Asociația Centrul Socio-Cultural COMMUNIO lansează Proiectul „Patrimoniul Natural – Moștenirea Verde”

COMUNICAT DE PRESĂ

Asociația Centrul Socio-Cultural COMMUNIO din Târgoviște are plăcerea de a anunța lansarea oficială a Proiectului „Patrimoniul Natural – Moștenirea Verde”, desfășurat în perioada mai 2024 – mai 2025, cu sprijin financiar din partea Administrației Fondului pentru Mediu.

Proiectul „Patrimoniul Natural – Moștenirea Verde” are ca scop principal educarea și sensibilizarea tinerelor generații cu privire la importanța protejării și conservării patrimoniului natural. Activitățile proiectului sunt orientate către elevi și se concentrează pe vizite educative, ateliere interactive și sesiuni de informare care să promoveze respectul față de natură și conștientizarea problemelor de mediu.

În cadrul activității de astăzi, 40 de elevi de la Școala Patroaia Vale, comuna Crângurile, au participat la o vizită educativă la două locații de referință din județul Dâmbovița: Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște și Zimbrăria Bucșani.

La Complexul Muzeal Curtea Domnească, elevii au avut ocazia să descopere istoria și cultura locală, explorând clădirile și expozițiile muzeului, sub îndrumarea ghizilor specializați. Această experiență le-a oferit o perspectivă valoroasă asupra importanței conservării patrimoniului cultural și natural. De asemenea, în ziua vizitei copiii au avut oportunitatea de a se întâlni cu Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, dl. Corneliu Ștefan, care le-a urat bun venit la atracțiile turistice ale județului nostru și i-a îndemnat să fie atenți și prietenoși cu mediul înconjurător, pentru a-l putea lăsa moștenire și generațiilor viitoare.

Vizita la Zimbrăria Bucșani a fost un alt punct culminant al zilei, unde elevii au putut observa zimbrii în mediul lor natural și au învățat despre eforturile de conservare a acestei specii emblematice pentru România. Interacțiunea directă cu natura și discuțiile cu specialiștii în conservare au contribuit la înțelegerea profundă a importanței protejării biodiversității.

Această activitate face parte dintr-o serie de evenimente planificate pe parcursul anului, menite să implice activ elevii și comunitatea în acțiuni de educare ecologică și protecția mediului.

Proiectul „Patrimoniul Natural – Moștenirea Verde” se aliniază misiunii Asociației Centrul Socio-Cultural COMMUNIO de a promova valorile culturale și naturale, contribuind astfel la formarea unei generații responsabile și informate în privința protejării mediului înconjurător.

Pentru mai multe informații despre proiect și activitățile viitoare, vă rugăm să vizitați site-ul nostru sau să ne contactați la adresa de email:

Contact: Asociația Centrul Socio-Cultural COMMUNIO

Email: asociatia@csc-communio.ro

Telefon: +40 345 106 854 / +40 722 275 045

Asociația Centrul Socio-Cultural COMMUNIO – Târgoviște, România