You are currently viewing Tribunalul București a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu

Tribunalul București a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu

Tribunalul București a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu, însă decizia nu este definitivă.

Potrivit unui răspuns al ANAF către Economedia din vara lui 2021, statul a recuperat puțin peste 18 milioane de euro din prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA.

Este vorba de privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare, pentru care Dan Voiculescu a fost condamnat în 2014 la 10 ani de închisoare pentru splălare de bani. Voiculescu a ieșit din penitenciar după numai 3 ani de detenție, în iulie 2017, întucât avea peste 60 de ani și a executat doar o treime din pedeapsă.

Tribunalul București a suspendat acum recuperarea prejudiciului, după ce, în februarie anul acesta, G4Media scria că judecătorul Sterică Toma de la Tribunalul București a admis în principiu cererea de revizuire a verdictului final din acest dosar. Cererea a fost formulată de unul dintre inculpații condamnați, fostul șef Autorității pentru Andministrarea Activelor Statului, Jean Cătălin Sandu.

Decizia de suspendare a recuperării prejudiciului nu este definitivă.

Editor: IFA