You are currently viewing Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată, pentru județul Dâmbovița

Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată, pentru județul Dâmbovița

Avem parte de o săptămână de temperaturi caniculare, iar această tendință va continua și zilele viitoare. După aceste zile de foc, sunt firești și furtuni violente, iar meteorologii au emis, astăzi, o avertizare meteorologică Cod Galben, care vizează și județul Dâmbovița.

Atenționarea este valabilă până la ora 23.00, interval în care, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi spre seară și în prima parte a nopții, local, în sudul Olteniei, în sudul și estul Munteniei, precum și în sudul Moldovei.

Sunt însă și județe din țară sub Cod Portocaliu, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei, precum și în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, unde vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală de 70…90 km/h, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

AUTOR: F.S.