You are currently viewing Cătălin Drulă: Astăzi voi convoca Congresul USR pentru alegerea unui nou Birou Naţional, pe data de 29 iunie, la Bucureşti

Cătălin Drulă: Astăzi voi convoca Congresul USR pentru alegerea unui nou Birou Naţional, pe data de 29 iunie, la Bucureşti

Cătălin Drulă, care încă de luni și-a asumat eșecul acestor alegeri, a anunţat că în cursul zilei de marţi va convoca Congresul partidului pe data de 29 iunie, la Bucureşti, pentru alegerea unui nou Birou Naţional.

Drulă a explicat, într-o postare pe Facebook, paşii statutari, ce urmează să aibă loc în USR:

„Astăzi voi convoca Congresul USR pentru alegerea unui nou Birou Naţional, pe data de 29 iunie, la Bucureşti. De asemenea, voi propune astăzi Biroului Naţional organizarea alegerilor pentru următorul preşedinte al USR în perioada 24 – 28 iunie. Pe data de 28 iunie, îi voi preda mandatul noului preşedinte ales”, a informat el.

Cătălin Drulă a adăugat că „mişcarea reformistă, modernizatoare din România trebuie să continue”.

„Următoarele obiective sunt luptele din toamnă. Alianţa PSD – PNL poate fi oprită (au avut 48% la europarlamentare) cu votul şi încrederea oamenilor care îşi doresc alt viitor în România”, a susţinut el.

Drulă a anunțat luni că se retrage de la vârful partidului, din cauză că rezultatul de la alegeri este sub aşteptările membrilor USR şi ale votanţilor partidului. Dominic Fritz, din nou câștigător al primăriei Timișoara, are mari șanse să preia șefia formațiunii. În cursa pentru președinția partidului ar putea întra și Elena Lasconi.

Conform Statutului USR, preşedintele are atributul convocării Congresului partidului. Alegerea Biroului Naţional se face de către Congresul partidului, prin votul delegaţilor, iar alegerea preşedintelui partidului se face online cu votul tuturor membrilor.

Editor: IFA