You are currently viewing Cod Portocaliu de caniculă, în județul Dâmbovița

Cod Portocaliu de caniculă, în județul Dâmbovița

Temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat anunță meteorologii pentru următoarele ore, în județul Dâmbovița. ANM a emis o avertizare Cod Portocaliu, valabilă până mâine, la ora 10.00 și în județul Dâmbovița.

În intervalul menționat în cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei și în sudul Moldovei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Totodată, pe alocuri noaptea va fi tropicală, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade.

În nordul județului este în vigoare, în același interval o avertizarea Cod Galben. Sunt așteptate temperaturi ridicate pentru această dată, cu maxime situate în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

AUTOR: F.S.