You are currently viewing Medicamentul OZEMPIC nu va mai fi comercializat în România după data de 31 iulie

Medicamentul OZEMPIC nu va mai fi comercializat în România după data de 31 iulie

În toate cele trei concentraţii – 0,25 mg; 0,5 mg; 1 mg – şi sub formă de soluţie injectabilă în stilou injector (pen) preumplut, Ozempic nu va mai fi vândut în ţara noastră din motive comerciale, anunţă Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.

Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă  (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg; 1 mg)  şi sub formă de soluţie injectabilă în stilou injector (pen) preumplut, din motive comerciale, va fi disponibil în România doar până la data de 31 iulie 2024. 

Conform prevederilor legale, medicamentul OZEMPIC nu va mai fi comercializat în România după această dată”, a transmis sursa citată.

După 1 august 2024, Semaglutida va fi disponibilă persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, în forma de comprimate orale, la recomandarea medicului.

Producătorul şi-a luat angajamentul de a pune pe piaţă cantităţi care să asigure întreg necesarul pacienţilor care suferă de diabet zaharat de tip 2 şi care primesc în prezent tratament cu forma orală conţinând această moleculă sau cărora medicii de specialitate le vor recomanda înlocuirea tratamentului injectabil cu tratamentul sub formă de comprimate orale.

Editor: IFA