You are currently viewing Rectorul UVT, invitat la Sesiunea omagială „Ana ASLAN – 50 de ani în Academia Română”

Rectorul UVT, invitat la Sesiunea omagială „Ana ASLAN – 50 de ani în Academia Română”

Comisia Națională a României pentru UNESCO, în parteneriat cu Academia Română, a organizat, ieri, 12 iunie o sesiune omagială dedicată Anei Aslan, cu prilejul scurgerii a 50 de ani de la primirea acestei personalități în Academie, eveniment înscris în calendarul oficial al aniversărilor UNESCO pe anul 2024. S-a alăturat demersului, la invitația Secretarului general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, și rectorul Universității Valahia din Târgoviște, Corneliu Sălișteanu.

 

„Am răspuns cu plăcere invitației Secretarului general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, doamna Madlen Șerban, de a participa la Sesiunea omagială “Ana ASLAN – 50 de ani în Academia Română”.
Evenimentul s-a desfășurat în Aula Academiei Române, în care figuri marcante ale domeniului au elogiat personalitatea complexă a academicienei Anei Aslan, precum și impresionanta sa operă de cercetare științifică.
Marcarea celor 50 de ani de la primirea acestei personalități în Academia Română reprezintă un moment de mândrie națională, evenimentul fiind înscris în calendarul oficial al aniversărilor UNESCO pe anul 2024”, transmite rectorul UVT.

Născută la Brăila, Ana Aslan a studiat la Universitatea din București, Facultatea de Medicină, pe care a absolvit-o în anul 1922. A lucrat în diverse spitale și a predat la Universitatea din Timișoara. S-a dedicat de asemenea cercetării, concentrîndu-se asupra gerontologiei și geriatriei, domeniu în care a obținut rezultate spectaculoase, de mare interes științific.

În 1952, a devenit directoare a Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie, primul de acest fel din lume, unde a desfășurat cercetări extinse asupra procesului de îmbătrânire, a metodelor de încetinire a acestuia și de asigurare a calității vieții adultului vârstnic.

AcademicianulAna Aslan este bine-cunoscută pentru crearea, între altele, a produselor Gerovital H3 și Aslavital, pe bază de procaină, utilizate pentru efectele lor antiîmbătrânire. Aceste produse au câștigat rapid popularitate internațională, fiind folosite de pacienţi din toate colţurile lumii, inclusiv de mari personalități ale lumii artistice și politice din Europa și America.

AUTOR: F.S.