You are currently viewing România are acum două Sisteme Patriot operaționale

România are acum două Sisteme Patriot operaționale

România a operționalizat vineri al doilea Sistem Patriot la poligonul Capu Midia, în cadrul unui exercițiu militar la care participă mii de militari NATO, potrivit adevarul.ro.

Această inițiativă face parte din programul de achiziție al României, unul din cele mai scumpe, în valoare de 4 miliarde de euro. România a primit patru sisteme defensive Patriot, de fabricație americană, și a comandat încă trei.

Poligonul de la Capu Midia, situat în zona Mării Negre, a fost gazda testelor pentru cea de-a doua baterie Patriot, menită să asigure protecția flancului estic al NATO, în contextul solicitărilor Ucrainei pentru echipamente de înaltă precizie pentru apărarea împotriva atacurilor aeriene rusești.

Un obiectiv național în derularea exercițiului îl constituie finalizarea procesului de operaționalizare a celui de-al doilea sistem PATRIOT care, prin executarea tragerilor reale în poligonul din Capu Midia, va fi certificat „gata pentru îndeplinirea unei misiuni (mission capable)”, a transmis Ministerul Apărării Naționale, prin intermediul Facebook.

Exercițiul Ramstein Legacy 24 (RALY24) în domeniul apărării aeriane și antirachetă are loc între 3 și 14 iunie la Capu Midia.

Ramstein Legacy 24 este exercițiul forțelor aeriene și integrează structuri de apărare aeriană și antirachetă. Scopul exercițiului este de a ne instrui în cadru multinațional pentru ducerea unei operații defensive”,  a adăugat MApN.

Obiectivul principal al exercițiului este finalizarea operaționalizării celui de-al doilea sistem PATRIOT prin trageri reale în poligon, certificându-l ca „gata pentru îndeplinirea unei misiuni”.

Editor: IFA