You are currently viewing România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare paradă moto din lume

România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare paradă moto din lume

Peste 3.700 de motocicliști din toată România au participat sâmbătă, 15 iunie, la Pitești, la cea mai mare paradă moto din lume, care a doborât precedentul record, stabilit acum aproape cinci ani în Statele Unite ale Americii.

Parada a început la stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești și a continuat până în orașul Mioveni, pe platoul Făget, pe o distanță de peste 15 kilometri.

Punctul final al paradei a fost reprezentat de festivalul CFMOTO DAY ADVENTURE FEST 2024, unde au concertat nume grele ale muzicii românești, în frunte cu Cargo și Alternosfera. Acțiunea din Argeș a fost certificată de reprezentanții Guinness World Records.

”Recordul ce trebuia bătut era de 3.497 motociclete, record înregistrat acum cinci ani. Distanța minimă pentru ca parada să fie omologată este de 3,2 kilometri, iar distanța a fost depășită fără probleme. Între fiecare motociclist a trebuit să fie o distanță de patru metru. Fiecare participant s-a preînregistrat la eveniment, iar motocicliștii au fost numărați atât la începutul paradei, cât și la finalul acesteia”, a declarat pentru ”Adevărul” Paulina Sapinska, judecător la Guinness World Records.

Editor: IFA