You are currently viewing Vreme caldă astăzi, în toată țara

Vreme caldă astăzi, în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru luni, 17 iunie. În sudul țării, vremea va fi caldă, iar în unele zone din Oltenia și Muntenia poate deveni caniculară.

Disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități.

Maximele termice vor varia între 25 de grade în Maramureș și 35 de grade în regiunile Olteniei și Munteniei, în timp ce minimele vor oscila în general între 10 și 20 de grade Celsius.

În cursul zilei de luni cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și posibile averse, însoțite de descărcări electrice și vânt puternic, în special după-amiaza și seara.

Fenomenele se vor manifesta local, mai ales în zonele montane, în Maramureș, Moldova, nordul Munteniei și izolat în Transilvania, Muntenia și Dobrogea. Cantitățile de apă pot depăși local 10…20 litri pe metru pătrat.

Prognoza meteo, 17 iunie. În București, vremea va fi caldă, cu un disconfort termic în creștere, astfel încât indicele temperatură umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi predominant senin, cu unele înnorări în cursul după-amiezii. Vântul va sufla ușor până la moderat.

Temperatura maximă va atinge aproximativ 34 de grade Celsius, în timp ce cea minimă se va situa în intervalul 17…19 grade Celsius.

Editor: IFA