You are currently viewing Ana Birchall va candida la președinția României

Ana Birchall va candida la președinția României

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, a anunţat că va candida independent la alegerile prezidenţiale.

Obiectivul meu este să fac vocea tuturor românilor, care cred într-o Românie aşa cum şi-o doresc ei, să fac această voce auzită, cu curaj şi responsabilitate.

Să ştiţi că eu am fost crescută de părinţii şi bunicii mei să nu îmi plec capul şi să nu îmi întorc privirea în faţa unor nedreptăţi. Vă spun că România nu poate să se dezvolte, România nu poate creşte, România nu poate să îşi deşcătuşeze potenţialul, atâta timp cât totul se clădeşte pe nisipurile mişcătoare a (sic!) unei corupţii organizate, a unei imposturi şi a unei incompetenţe şi îmi asum ce spun. Corupţie organizată”, a afirmat Ana Birchall, întrebată care este obiectivul ei şi de ce s-a gândit la o candidatură independentă la prezidenţiale.

Este regretabil că în România anului 2024 situaţia din Justiţie, în acest moment, cine ştie şi cine are curaj să spună adevărul, este mult mai gravă decât în 2017, 2018 şi 2019”.

„În continuare ai dosare care sunt închise. Cad efectiv ca popicele. Fie că se elimină probele, fie că intervine faimoasa prescripţie specială, fie că stau dosarele cu anii în Camera preliminară, fie că ies din puşcărie, cum e cazul domnului Mazăre.

Eu am realizat extrădarea domnului Mazăre şi nu vorbim aici de persoane. Vorbim de o persoană care râdea în nas autorităţilor române de pe plaja din Madagascar, am realizat acea extrădare în două zile, acum câteva zile a ieşit din puşcărie, niciun leu din prejudiciul datorat statului român, 114 milioane de euro”, a transmis fostul ministru, la Digi24.

Editor: IFA