You are currently viewing Rareș Hopincă este noul primar al Sectorului 2 din București

Rareș Hopincă este noul primar al Sectorului 2 din București

Rareș Hopincă este câștigătorul alegerilor pentru Primăria Sectorului 2 al Capitalei. BEC a respins cererea de anulare a alegerilor, depusă de Radu Mihai și de Alianța Dreaptă Unită, USR – PMP – Forța Dreptei.

Potrivit hotărârii, analizând materialele probatorii, BEC constată că, „deşi petentul a pretins anularea alegerilor în Circumscripția Electorală nr. 2, Sector 2 al municipiului Bucureşti invocând nereguli şi erori de înregistrare a rezultatului votării care se regăsesc în procesele-verbale privind consemnarea rezultatului votării încheiate la secțiile de votare, probatoriul administrat nu relevă existenţa unor fraude electorale, în sensul legii, care să conducă la modificarea atribuirii mandatelor în Circumscripţia Electorală nr. 2, Sector 2 al municipiului Bucureşti”.

„Este de menţionat, totodată, că eventuala încălcare a legii supusă atenţiei Biroului Electoral Central în prezenta cauză putea fi sesizată prin procedura reglementată de art. 95 alin. (1)-(3) din Legea nr. 115/2015, respectiv prin formularea unei întâmpinări şi, după caz, a unei contestaţii, mijloace legale la îndemâna şi a candidaţilor, care au avut dreptul, potrivit legii, să asiste la operaţiunile de votare şi la cele ulterioare votării, şi prin intermediul cărora ar fi fost posibilă înlăturarea oricărui dubiu generat de eventuale inexactităţi sau nereguli de consemnare a rezultatului votului, petentul nu a dovedit, însă, înregistrarea unor întâmpinări sau contestaţii în acest sens”, se mai precizează în hotărârea BEC, potrivit Antena 3 CNN. 

Hopincă a afirmat că a obţinut 100 de voturi în plus la secţia de votare pentru care USR a cerut renumărarea, în timp ce contracandidatul său, Radu Mihaiu,  susţine că, în sector, mai sunt zeci de secţii „ale căror chei nu bat” şi actualul sistem de vot este „perimat”.

Editor: IFA