You are currently viewing Qatar Airways, desemnată cea mai bună companie aeriană din lume, pentru a opta oară în 25 de ani

Qatar Airways, desemnată cea mai bună companie aeriană din lume, pentru a opta oară în 25 de ani

Voturile pentru Premiile Skytrax din 2024, un fel de Premii Oscar pentru aviația comercială, au fost cele mai strânse de la înființarea premiilor, în anul 1999, fiind necesară renumărarea lor.

Într-un final, a fost anunţată şi marea câştigătoare, iar aceasta este Qatar Airways, care reuşeşte perfomanţa de a fi declarată cea mai bună companie aeriană din lume, pentru a opta oară în 25 de ani. Criteriile pentru acordarea premiilor au avut în vedere atât calitatea serviciilor oferite, cât şi flota în sine, potrivit CNN.

„Este o realizare remarcabilă pentru Qatar Airways să câștige acest titlu de cea mai bună companie aeriană din lume pentru 2024; a opta oară când triumfă”, a declarat Edward Plaisted, CEO Skytrax, cu ocazia ceremoniei de decernare a premiilor.

Flota de 230 de avioane a Qatarului cuprinde 10 superjumbo-uri A380, mai multe avioane Boeing 777-300ER, Boeing 787-8 și 787-9, Airbus A350-900 și A350-1000, plus o gamă de avioane de capacitate mai mică.

Compania Skytrax, cu sediul în Marea Britanie, a declarat că voturile, adunate în urma sondajelor efectuate în rândul a peste 21 de milioane de clienți din 100 de țări cu privire la 350 de companii aeriene, au fost cele mai strânse de la înființarea premiilor în 1999, fiind necesară renumărarea lor.

Restul topului 10 a fost completat de Singapore Airlines, pe locul doi, Emirates din Dubai pe locul trei, ANA All Nippon Airways din Japonia pe locul patru, Cathay Pacific din Hong Kong pe locul cinci, Japan Airlines pe locul șase, Turkish Airlines pe locul șapte, EVA Air din Taiwan pe locul opt, Air France pe locul nouă și Swiss International Airlines pe locul 10.

Editor: IFA