You are currently viewing Jandarmii dâmbovițeni au fost la datorie în minivacanța de Rusalii

Jandarmii dâmbovițeni au fost la datorie în minivacanța de Rusalii

COMUNICAT DE PRESĂ

În minivacanța prilejuită de sărbătorea Rusaliilor ortodoxe, peste 100 de jandarmi dâmbovițeni au acționat zilnic pentru ca cetățenii să petreacă în condiții de siguranță. În plus, jandarmii au fost angrenaţi şi în misiunile de pază şi protecţie instituţională la obiectivele stabilite în responsabilitate. Totodată, pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, la anumite evenimente s-a beneficiat de sprijinul efectivelor Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești.

De asemenea, în această perioadă jandarmii au acționat, atât independent, cât și în sistem integrat în municipiul Târgoviște și în alte zece localități dâmbovițene, unde s-au desfășurat manifestări cultural-artistice, tradiționale, sportive și religioase.

Principala misiune a jandarmilor, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu, a constat în asigurarea siguranței cetățenilor, prevenirea și combaterea consumului de substanțe interzise, precum și prevenirea faptelor de natură antisocială. În plus, jandarmii montani de la posturile Peștera și Zănoaga au vegheat permanent pentru liniștea turiştilor cazați în zona de competență din Munții Bucegi.

Pe timpul desfășurării tuturor misiunilor din această minivacanță nu au fost înregistrate abateri grave de la normele legale. Rămânem în continuare la datorie și le reamintim cetățenilor că pot apela cu încredere la sprijinul jandarmilor atunci când se află în situații de pericol sau sunt martorii comiterii unor fapte antisociale.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul